Fakultatív programok

Alanya

Alanya


Alanya hajótúra

Élvezze a csodálatos türkizkék tengeren a hajótúrát egy romantikus hajóval! Utunkat Alanya kikötőjéből indítjuk, majd megkerülve a félszigetet meglátogatjuk a Kalóz barlangot és a Szerelmesek barlangját, azután folytatjuk utunkat Gazipasha városába. Az út és az ebéd folyamán élvezhetjük a zene ritmusát és a helyi ízeket. Ez a hajókázás igazán kellemes kikapcsolódást ígér.

Alanya városnézés
I.e. 44-ben, a szerelemtől megrészegült Marcus Antonius az egész területet szerelmének Kleopatra királynőnek ajándékozta. Ezután a XIII. században Aladdin szultán foglalta el, mely időből maradt ránk a Citadella és a Vörös Torony. A kiránduláson megtekintjük a város egyik jelképét, a félszigeten végighúzódó Kalózvárat. A sziklás fennsíkon található erődítményből gyönyörű kilátás nyílik Alanya városára, illetve a város mindkét homokos strandjára. Az egyiket természetesen Kleopatra Beach-nek hívnak. Utunk további részében ellátogatunk a Dim-barlangba, amely 350 méter mély és Törökország egyik legnagyobb cseppkőbarlangja. A kirándulás a Dim-patak melletti hangulatos étteremben elfogyasztott ebéddel ér véget.

Alanya

Kitekintés a tengeröbölre az alanyai várból


Manavgat hajókirándulás

Az egyik legnépszerűbb túra, mely során megnézzük a manavgati vízesést, és utána elmegyünk a nagy bazárba is. Ezt követően ellátogatunk a Manavgati négytornyú dzsámiba. Belépés előtt mindenkinek le kell vetnie a cipőjét, és a hölgyeknek el kell takarni a hajukat, vállukat, térdüket. Itt érdekes dolgokat lehet megtudni az iszlám vallásról. Délben hajóra szállunk, és a Manavgat folyón elmegyünk egy olyan partszakaszhoz, ahol a folyó és a tenger találkozik. A fedélzeten korlátlan italfogyasztásra van lehetőség, és az ebéd során választhatunk, hogy csirkét vagy pisztrángot szeretnénk enni. A parton meg lehet kóstolni a csokis gözlemét, van jetski, lehet kérni napágyat ernyővel. A homokos tengerparton délután 3 óráig lehet strandolni. Hazafelé bemegyünk a Topkapi állami ékszerüzletbe, ahol kedvezményesen lehet kézzel készített török ékszereket vásárolni.


Diszkóhajó
Alanya kikötőjéből indulva megcsodálhatjuk a riviérát a csodálatos esti kivilágításban, miközben hagyja, hogy a zene átjárja és magával ragadja! Ha még nem járt Alanya diszkóiban, itt az ideje, hogy kipróbálja az egyik diszkó hajót.