Fakultatív programok

Kemer

Kemer


Búvárkodás
Fedezze fel a meseszép víz alatti világot! Ki ne álmodott volna arról, hogy egy kicsit betekint a víz alatti világba. Egyre gyakrabban tesznek le búvárvizsgát az emberek, hogy egy kicsit közelebb kerüljenek eme mesés birodalomhoz. A program során elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak a kezdő búvárok profi merülőktől. A második merülésük után átvehetik bizonyítványukat a búváriskolától. A víz alatti élővilág sokszínűsége garantáltan mindenkit lenyűgöz!

 


Búvárkodás

A kemeri térségben szép búvárhelyek vannak

 

Demre - Myra - Kekova
Az ókori város Demre (mai nevén Myra) több mint 2000 éves sziklasírjairól és a római kori amfiteátrumról vált híressé. Kevesen tudják, hogy Myrában található a szemet gyönyörködtető bizánci, Szent Miklós templom. A később szentté avatott püspök ebben a városban töltötte idejét, mint a város püspöke, feltehetően itt is halt meg hosszú öregség után kb. i.sz. 350 táján. Részt vett a niceai zsinaton is. Tőle ered a mai Mikulás legenda is. A bizánci és a kopt rítusban temetése napját, december 6-át ülik ünnepként. Utunk során hajóval ellátogatunk az elsüllyedt városba, Kekovába, ahol az egykori bizánci város jelenleg víz alatt lévő romjai látszódnak a tenger kristálytiszta vízén keresztül.

Kemer hajótúra
Az elragadó hajókirándulás Kemer kikötőjéből indul és Tekirova öblén halad keresztül. A hajókirándulás során meglátogatjuk az ókori Phaselist, az Angyal-öblöt és a híres Három Szigetet. Az út során lehetőség nyílik egy rövid fürdőzésre.


kopyasi_img_6256_21_20091207222806_711.JPG

Kemeri hajókirándulás a török hajókkal, a guletekkel


Tahtali

Utazzon Ön is Európa leghosszabb felvonóján és tekintsen le a gyönyörű tájra 2365 méter magasból.A Tahtali kirándulás keretében a napos tengerpartról a hófödte hegytetőig szállítja Önt a svájci szabványoknak megfelelő felvonó.
A kirándulás a Tahtali kábeles felvonó állomásról indul. Innen felmegyünk az étterembe, majd az ebéd elfogyasztása után továbbindulunk az Olympos török fürdőbe. Kora este indulunk vissza a hotelbe.


ut_a_tahtilira_71_20091207224235_696.jpg

Tahtali - 2365 méteren a Földközi-tenger mellett


Kilátás a Tahtaliról egészen a tengerig