Fakultatív programok

Minden üdülőhelyről induló fakultatív programok

Minden üdülőhelyről indul (érdeklődés esetén)


Diszkó látogatás
Töltsön el egy vad éjszakát a Riviéra top klubjainak egyikében! Élvezze a nyári éjszaka forróságát és a lüktető zene ritmusát!

Izrael 1 napos repülővel
A több mint 3000 éves múltra visszatekintő város, Jeruzsálem, a Föld egyik legszentebb helye, amely a keresztény, az iszlám és a zsidó hívők számára is fontos zarándokhely. A kirándulás során meglátogatjuk az Olajfák hegyét, a Getzemáni kertet - ahol Júdás elárulta Jézust - a Nemzetek Templomát, a Mennybemenetel Templomot, a Pontius Pilatus teret, a Golgotát, valamint a Via Dolorosát, ahol a Szent Sír is található. Folytatva vallási kirándulásunkat eljutunk a híres Siratófalhoz, majd a Templom hegyhez. Itt található az iszlám világ egyik legszentett mecsete, az Omar Mecset és az Al-Aqsa mecset. Ezután elsétálunk a zsidó negyedbe, ahol meglátogatjuk a Dávid Király Múzeumot. A jeruzsálemi kirándulás után folytatjuk utunkat a Holt-tengerhez, mely 417 méterrel fekszik a tengerszint alatt és híres gyógyító erejéről. Fürdőruháját ne felejtse otthon, mert lehetőség nyílik egy rövid fürdésre is!


lebeges_a_holttengeren_530_20091207221919_275.jpg

Lebegés a Holt-tengerben

 


Rendkívüli élmény a Holt-tengerben

 

Pamukkale - Hierapolis 1 napos
Pamukkale szó szerinti fordításban Gyapotvárat jelent, melyet Antalyán keresztülhaladva a Salda-tó felől közelítünk meg. A Kusadasitól keletre található Pamukkale, a világ egyik legérdekesebb helye, nemcsak egyedülálló mészkőképződményei miatt, hanem történelmi emlékeinek köszönhetően is. Az évezredek során kialakult fehér mészkőteraszok világszerte egyedülállóak, a világörökség részét képezik. A forró, 35-38 C-os termálvíz, melyet a helyiek már az ókorban is különböző betegségek gyógyítására használtak, 2000 méter mélyről tör a felszínre. A víz ásványai fokozatosan megkövesedtek a mészkőlejtőkön, így alakultak ki a medencék. Az egynapos kirándulás során meglátogatjuk az ókori fürdőt, Hierapolist - ahová a gyógyulni vágyók látogattak el -az ókori amfiteátrumot és a nekropoliszt a kősírokkal. A hazaúton meglátogatjuk a szőnyegszövéséről híressé vált Tavas városát.

Pamukkale - Hierapolis 2 napos
A két napos kirándulás során meglátogatjuk az egyedülálló mészkőképződményeiről és történelmi emlékeiről híres Pamukkalét és az ókori Hierapolist. Uticélunkat Antalyan keresztülhaladva a Salda-tó, illetve Denizli felől közelítjük meg, útközben meglátogatunk egy nomád sátrat és egy mecsetet. Szállásunk egy 5*-o s termálhotelben lesz, ahol termálvízes medencében pihenhetjük ki az út fáradalmait. A második napot egy bő reggelivel kezdjük, majd ellátogatunk az ókori Hierapolis történelmi emlékeihez. A hazaúton meglátogatjuk a szőnyegszövéséről híressé vált Tavas városát.

Efesos - Pamukkale
A két napos kirándulás során az első úti célunk Milas városa, ahol reggelizünk, majd folytatjuk utunkat a Bafa-tóhoz, melynek különlegessége, hogy a természet alkotta és formálta. Ezután ellátogatunk a pamutfarmjairól híressé vált Söke Plainbe. Ebéd Ephesos ókori városában, melynek csodálatos ókori emlékeit ebéd után felfedezhetjük. Néhány 100 méterre Ephesostól van egy barlang, melyet a Hétalvók barlangjának is neveznek. Hét keresztény rejtőzött itt a római időkben, átaludva majd 200 évet, megúszva így a keresztényüldözést. Folytatjuk utunkat Pamukkaléba - ahogy a törökök nevezik - a Gyapotvárba, ahol az utazás fáradalmait a szállodánk termál vízében pihenhetjük ki. A második napon reggeli után meglátogatjuk a Gyapotvárat, majd szabadprogram fürdési lehetőséggel. Ebéd után kitérőt teszünk Tavas városába, ahol megcsodálhatjuk a török szőnyegek szövési technikáját.

Pumukkale

Pamukkale gyapotteraszai

 


Pamukkale - amiből csak egy van a világon

Piknik és horgászat

A Taurus hegységben lévő folyóban kiváló lehetőség nyílik a horgászatra. A folyóban hemzsegő halak miatt az élmény garantált, a kihorgászott halakat mindenki elkészítheti és elfogyaszthatja.

Quad Szafari
Nagyszerű élmény minden korosztály számára a quaddal megtett kirándulás a Taurus-hegy völgyei között kanyargó utakon keresztül. Az egyre divatosabbá váló közlekedési eszköz, egy ilyen területen még nagyobb kihívást és még emlékezetesebb emlék lesz majd hazatérésük után. A 3 és fél órás kirándulás során fürdésre is van lehetőség, illetve ebéd (italfogyasztás nélkül) keretén belül alkalmuk nyílik megkóstolni a gözleme-t. A quadokon egyedül és párosával is utazhatnak.

Rafting
Aki egy felejthetetlen élménnyel szeretne gazdagodni, annak mindenképpen ajánljuk a vadvízi evezést. A Köprülü folyón lehajózva gyönyörködhetünk a táj varázslatos szépségében. A vadvízi evezés előtt minden információt megkapnak az evezés technikájáról, de ennek ellenére minden csónakot egy profi irányító fog koordinálni. Az utat két szakaszban teszik meg, a két szakasz között az ebéd biztosított. A túra alatt videózni és fényképezni biztonsági okokból nem tudnak.

Rafting

Rafting Törökországban


Rafting Törökországban


Törökfürdő
A törökfürdő (hamam) Anatólia hagyományainak alapjait képezi. Kényeztesse testét! A fürdő során teste szinte megelevenedik, felgyorsul az anyagcsere és megtisztul szervezete a méreganyagoktól. A forró levegőben bőre pórusai kitágulnak és magukba szívják az illatos olajokat. Ezután habos masszázzsal (peeling) kényeztetik Önöket. A fürdő után teával kedveskedünk Önöknek.

Törökfürdő

Tipikus törökfürdő belülről

 

A törökfürdő és masszázs


Török est
Visszarepítjük Önt 1000 évvel az időben! Ismerje meg a török kultúrát, a török konyhát, miközben orientális török ritmusok és a hastáncosok kecses mozdulatai varázsolják el Önt!


1001 éjszaka

A török est kihagyhatatlan része a hastáncos

Bevásárló túra a török bazárokban
Törökország nemcsak a csodálatos tengerpartjairól és szállodáiról ismert, hanem nagyszerű bevásárlási lehetőségeiről és barátságos árairól, melyet alkudozással tehetünk még „barátságosabbá”. Jó minőségű bőrruházat, arany és ezüst ékszerek és a török kultúrával kapcsolatos cikkek mellett találhatunk modern árukat is. A kínálat minden korosztály számára megfelelő. Amit ajánlunk, hogy próbálják ki az a török édesség valamint az alma tea. Ezen kívül még a fűszerek birodalma is, érdemes beleszippantani a levegőbe a piac bizonyos részein ahol a fűszereket árulják. A kirándulás során ellátogatunk az Antalya Nemzeti Parkhoz illetve megcsodálhatunk egy idilli vízesést is. Antalya tipikus török város, így egy kis betekintést nyernek a mindennapi életbe is.


Jeepszafari
Akik a török Riviéra varázslatos tájait és a vidék szépségét egyedül kívánják felfedezni, azoknak a terepjáróval megtett szafariutat ajánljuk. Hegyek-völgyek között kanyargó, keskeny földutakon, kalandos útszakaszokon juthatunk fel a Taurus-hegység csúcsára, ahonnan az ég és a föld egybeolvadni látszik. Ebéd (italfogyasztás nélkül) egy nomád faluban. Kérjük, jogosítványát ne felejtse otthon!


Jeep szafari

Jeepszafari a Taurus-hegységben


Kappadókia (2 napos)

A 2 napos út során a Torosz hegységet átszelve az első megállónk Konya, az egykori szeldzsuk birodalom fővárosa. Ellátogatunk a Mevlana Múzeumba, ami korábban a derviskolostornak adott otthont. Utunk innen a Konya medencén keresztül Aksaray felé vezet, útközben megebédelünk, majd megnézzük az Aksaray mellett található, teljes épségében fennmaradt Sultaneli szeldzsuk kori karavánszerájt. Ezt követően a Kappadókia közelében található kb. 30 földalatti város egyikébe látogatunk el. Délután - megérkezvén Kappadókia mesés tájára - lehetőség nyílik a csodálatos löszformák fotózására Üçhisar mellett. Este érkezünk meg szálláshelyünkre, Avanos egyik hotelébe. Másnap megismerkedünk a város több ezer éves fazekas múltjának hagyományaival. Ezt követően délelőtt megtekintjük a Göremei Szabadtéri Múzeum freskókkal díszített ókeresztény templomait, kápolnáit. Az úton visszafelé a számos fotómegálló alkalmával további gyönyörű képeket készíthetnek.


Kappadókia

Kappadókia - mely Pamukkaléhez hasonlóan egyedi látnivaló Törökországban