Call Center: +36-1-269-4744

Fontos tudnivalók

Új Nemzetközi repülési szabályozás

 

Új nemzetközi repülési szabályzat lépett életbe gyermekkel utazók esetére. Ha a gyermek csak egyik szülővel vagy nagyszülőkkel utazik, akkor szükésges a másik szülő vagy utóbbi esetében mindkét szülő írásos nyilatkozata , hogy elengedik külföldre a gyermeket. Nyilatkozat hiányában a gyermek anyakönyvi kivonata is megfelelő. A nyilatkozat angol nyelven is szükséges.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Utazási feltételek

Minden olyan kérdésben, melyet katalógusunk nem tartalmaz, a szolgáltatásainkra vonatkozó, a Polgári Törvénykönyv 415-416. paragrafusai, az utazási és utazást közvetítő szerződésekről szóló Kormányrendeletek, valamint a Cartours Általános Szerződési Feltételeiben foglaltak az irányadók. A szerződési feltételek hatálya a Cartours által írásban közölt információkra és a visszaigazolt szolgáltatásokra terjed ki. Irodánk felelősséget csak ezek teljesítéséért vállal. Kérjük, aláírás előtt figyelmesen olvassa el a Best Reisen Utazási Iroda által szervezett utazásokra vonatkozó szerződési feltételek pontjait!

Idegenvezetés

A körutazó programokon magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot. Az üdülésekhez ún. telepített idegenvezetőket küldünk, a célállomásig és onnan vissza magyar nyelvű kísérőt nem biztosítunk.

Szállodák, elhelyezés

• Kategória: A szállodák csillag jelzése a helyi hivatalos kategóriának felel meg, amely eltérhet az európai standardtól illetve a Magyarországon megszokott színvonaltól, és minden országban más és más. A hivatalos jelzés alatt található irodánk véleménye a szálloda kategóriájáról, de kérjük, figyelmesen olvassa el a leírásban található ajánlásokat is. Elő- és utószezonban a szállodák esetenként csökkentett szolgáltatásokkal üzemelnek. A sporteszközök korlátozott számban állnak rendelkezésre.

• Szobák elhelyezkedése, fotók: a szobabeosztást a szálloda végzi, kívánságaikat minden esetben továbbítjuk, de a szoba elhelyezkedésével kapcsolatos kéréseket garantálni nem áll módunkban. A részvételi díjak standard (egyes szállodáknál superior = standard) szobában lévő elhelyezésre vonatkoznak a szállodák főépületében, bungalójában vagy más különálló épületében. A részvételi díj (alapár) befizetése az elhelyezéssel kapcsolatosan választási lehetőséget nem jelent. Ahol lehetséges, felár megadásával jelezzük a szoba típusát és íly módon a választási lehetőséget szobára (superior, de luxe, junior suite, suite és más típusok), a szoba elhelyezkedésére (főépület, bungaló stb.) vagy a kilátásra (tengerre, kertre) vonatkozóan. A katalógusban megjelent külső és belső szállodafotók szállás-példák.

• Tengerre néző szoba: csak abban a szállodában foglalható garanciával, ahol erre külön felár vonatkozik. Néhány szállodánál oldal- és direkt tengerre néző kilátásért ugyanazt a felárat kérik.

• Minibár: egyes szállodákban csak külön kérésre töltik fel, a minibárból minden fogyasztás a helyszínen külön fizetendő. A szobákat a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően általában érkezési napon 14 órától lehet elfoglalni és elutazás napon 12 óráig kell elhagyni. Kérésre csomagszobát, öltözési és tisztálkodási lehetőséget a szállodák biztosítanak.

• Szálloda csere: útjainknál műszaki problémák vagy a szállodák túltöltése esetén az azonos kategórián belüli csere jogát fenntartjuk. • Családi szobák: két felnőtt és két gyermek elhelyezésére alkalmas egy légterű (esetenként a szokásosnál nagyobb méretű) szoba, általában 2 normál- és két pótággyal.

• Egymásba nyíló szobák: 2 felnőtt és 2 gyermek részére javasolt elhelyezés, külön lekérésre rendelhető. Ebben az esetben gyermekkedvezmény nem adható.

• Pótágy: gyermek vagy felnőtt részére vehető igénybe (3-ik vagy gyermek esetében 4-ik ágy). A pótágykedvezmény 2 teljes árat fizető utaslétszámon felül vehető igénybe 3-ik fő részére. A pótágyak nem nyújtják egy normál ágy kényelmét, általában kisebb méretűek, öszszecsukható vagy emeletes ágyak is lehetnek. Leginkább kisgyermekek elhelyezésére javasoljuk.

• Fürdőszoba: a legtöbb szálloda fürdőszobája csak zuhanyozóval rendelkezik, fürdőkád nem tartozik minden szobához. • Egyéb jelölések: egyes szállodákban lehetséges nem dohányzó illetve mozgáskorlátozottak részére kényelmes szobát rendelni. Kérjük, ezirányú kérését jelezze az értékesítő irodában.

• Sorban állás: elő- és utószezonban is előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevételéhez sorban kell állni a vendégek nagy száma miatt. Türelmüket ezúton is köszönjük.

• Temperált úszómedence: nem jelent fűtött vizet. A medence vízének hőmérsékletét állandó szinten tartják.

Ellátás

Az étkezés típusát minden esetben megadjuk az adott út leírásánál (a feltüntetett ellátástól egyes esetekben, pl. utószezonban vagy kevés vendég esetén a szállodák eltérhetnek). Az étkezések italfogyasztást nem tartalmaznak - kivéve az all inclusive ellátást, vagy a külön jelölt kivételeket -, ezekért a helyszínen külön kell fizetni, melyek árát a szálláshely határozza meg. A szálloda területén kívül vásárolt élelmiszerek, italok általában nem vihetők be a szobába. A legtöbb helyen elvárt a megfelelő öltözet az étkezéseknél, férfiaknál hosszú nadrág viselése előírt. Az igénybe nem vett étkezések után (melyeket a részvételi díj tartalmaz) visszatérítést nem áll módunkban nyújtani.

• Kontinentális reggeli: péksütemény, dzsem, vaj, tea, kávé, üdítő

• Kibővített kontinentális reggeli: felvágottal kibővített reggeli esetenként büfé rendszerben

• Büfé reggeli: többféle hideg és meleg ételekből álló reggeli büféasztalon

• Félpanzió: reggeli és egy főétkezés (általában vacsora), a főétkezés italt nem tartalmaz. A főétkezés jelölés szerint lehet büfé jellegű vagy menü. • Teljes panzió: reggeli, ebéd és vacsora büfé jelleggel vagy jelölés szerint menü.

• All inclusive: az ilyen típusú szállodákban a vendégek általában karszalagot kapnak, amely feljogosítja őket az ingyenes szolgáltatások használatára, valamint a megadott ételek és italok fogyasztására, kizárólag a szálloda területén. A fogyasztást belső számlázással adminisztrálják azoknál a vendégeknél is, akik az ellátás típusa miatt ezt a számlát nem kötelesek kifizetni. A palackozott víz, a kirándulások alatt és a szállodán kívül igénybe vett sportok alatt fogyasztott étkezés és italok minden esetben fizetendőek. Az esetleges menetrendváltozás miatt igénybe nem vett szállodai étkezések vissza nem téríthetőek. Az ellátás a beköltözés napjától az elutazási napon déli (az utazás időpontjától függetlenül) 12 óráig érvényes. Általában külön fizetendők a következők: nem helyi alkoholos vagy alkoholmentes italok, a'la carte éttermi fogyasztás, minibár, szobaszerviz, motorizált sporteszközök, wellness szolgáltatások, ünnepi vacsorákhoz az italok. Az igénybe nem vett szolgáltatásokért visszatérítés nem jár. Az Ultra All Inclusive ellátás általában magában foglalja az import italokat is. Amennyiben egy all inclusive szállodában tartózkodó utas előzetesen csak félpanziós vagy teljes panziós ellátást fizetett be, az all inclusive szolgáltatások részéről nem vehetők igénybe. Az elveszett all inclsuive karkötőért kb. 20-25 USD összeget kell fizetni, az ellátást minden esetben számlán rögzítik akkor is, ha ezt a vendégnek nem kell kifizetnie. Az all inclusive ellátási forma országonként és üdülőhelyenként változó, az ellátás szállodánkénti leírásának megfelelő, nem jelenti az étkezések minőségét és változatosságát.

Napernyők, nyugágyak

A strandokon és úszómedencéknél lévő napernyők és nyugágyak száma a rendelkezésre álló helyhez igazodik. Egyes helyeken - amikor a szállodában sok vendég tartózkodik - a napernyők és nyugágyak száma kevésnek bizonyulhat. Erre az esetre megértésüket és türelmüket kérjük. Ugyancsak kérjük megértésüket a tenger élővilágához tartozó vízinövények (moszat, hínár) megjelenésekor.

Strand szolgáltatások

Minden üdülőhelyen és szállodánál a leírás szerinti strandszolgáltatás érvényes. Általában a napernyő és nyugágy az úszómedencéknél ingyenes, a tengerparti strandon fizetős is lehet. A strand minősége üdülőhelyenként más és más a leírás szerint.

Elő- és utószezon

Az az időszak, amikor az éghajlat kellemesen meleg, nincs nagy forróság az üdülőhelyeken és nem zavaró a tömeges turizmus. Ezzel együtt a szolgáltatások csökkentett üzemeléssel vehetők igénybe, illetve egyes szórakozóhelyek rövidebb nyitva tartással működnek.

Részvételi díjak

Személyenként, forintban értendők, tartalmazzák a feltüntetett szolgáltatásokat kétágyas szobában történő elhelyezéssel. Minden esetben a részvételi díjakon felül fizetendők: útlemondási-, baleset-, betegség-, pogygyászbiztosítás, repülőtéri illeték, vízumdíj, szerviz díj, foglalási díj, fakultatív programok, valamint körutazásoknál a fel nem sorolt belépők díja.

Felárak

A részvételi díjon felül fizetendő összegek (egyágyas felár, szezon felárak, tengerre néző szoba felára, családi szoba felára, ünnepi felár stb.) személyenként értendők.

Repülőtéri illeték

Minden esetben személyenként értendő, a részvételi díjon felül, külön fizetendő, tartalmazza az összes - a légitársaság által megállapított - repülőtéri illetéket és egyéb költségeket. Összegét árfolyam- és hatósági árváltozás befolyásolhatja. A kiadott árlistákban megjelentetett díjak tájékoztató jellegűek, a pontos összeget indulás előtt 35 nappal adjuk meg.

Gyermekkedvezmény, gyermekár

• 0-2 éves korig: a szállás általában ingyenes, amennyiben nem kérnek külön kiságyat. Légitársaságoktól függően, a menetrendszerinti járatokon a jegyárak 10%-a fizetendő, külön ülőhely nélkül.

• 2-12 éves korig: a szolgáltatásoknál megadott kedvezmény illetve gyermekár vehető igénybe 3-ik vagy 4-ik ágyon.

Akciók

Amennyiben a katalógusban meghirdetett áron történt a befizetés, azt egy későbbi akciós, kedvezményes részvételi díjra módosítani nem lehetséges.

Útiokmányok

• Útlevél: a dokumentum beszerzéséről és érvényességéről utasaink egyénileg kötelesek gondoskodni. Magyar állampolgárok külföldre történő kiutazásához általában a visszaérkezés dátumától számított, további 6 hónapos érvényességű útlevél szükséges.

• Vízum: a vízumköteles országokba irodánkon keresztül szerezhető be a megadott díj ellenében. A beszerzési határidőről és a szükséges dokumentumokról az értékesítő irodákban adunk felvilágosítást. Egyéni vízumbeszerzésért illetve érvénytelen útiokmány (útlevél, személyi igazolvány) miatti utazásképtelenségért irodánk felelősséget nem vállal.

• Részvételi jegy: tartalmazza a találkozó időpontját, helyszínét és a repülési menetrendet. Az utazás teljes összegének befizetésekor az értékesítő iroda adja át.

• Repülőjegy: a szükséges egyéb iratokkal együtt, az utastalálkozó időpontjában és helyszínén adjuk át (rendszerint a repülőtéren, két órával indulás előtt). A repülőjegy és egyéb útiokmány elvesztése vagy megrongálódása esetén plusz költségek merülhetnek fel, melyek az utast terhelik. A repülőjegyek minden esetben a légitársaságok turista osztályára szólnak, menetrendszerinti és charter járatok esetében is. Csomagfeladás személyenként 20 kg-ig ingyenes, a csecsemőkhöz feladandó csomag nem rendelhető. A légitársaságok által egyoldalúan kikötött és érvényesített felelősségi korlátozások, menetrendi változások és kényszerintézkedések meghirdetett szolgáltatásainkat befolyásolhatják. Ezek olyan, elháríthatatlan oknak minősülnek, amelyekért a Best Reisen, mint utazásszervező, a Polgári Törvénykönyv előírásai szerint nem felelős. A menetrend változtatási jogát a légitársaságok fenntartják, melyet nem áll módunkban befolyásolni, valamint nem vállalunk felelősséget a késésből eredő időkiesésért, az ebből adódó többletköltségekért. Az esetleges változásról azonnal értesítjük utasainkat. Ilyen esetekben (műszaki munkálatok, rossz idő, gépcsere, sztrájk) igyekszünk a programok rugalmas alakításával utasaink segítségére lenni.

Időtartam

Az utazás időtartama minden megkezdett naptári napot tartalmaz, beleértve az utazási napot is. A légitársaságok menetrendjéhez igazodva az elutazási és érkezési napok nem minden esetben jelentenek teljes napot.

Egészségügyi előírások, tanácsok

A kötelező védőoltásokat minden esetben az adott útnál feltüntetjük. Bővebb felvilágosítást a Nemzetközi Oltóközpont (1097 Bp., Gyáli u. 26. Tel.: 215-0756) nyújt. Nem javasoljuk a csapvíz és a hámozatlan gyümölcsök, zöldségek fogyasztását.

Devizaszabályok

Valutavásárlásnál gyakorlati okokból az USD-t vagy EUR-t javasoljuk. Hitelkártya és utazási csekk valamenynyi országba korlátozás nélkül ki- és bevihető. A helyi valuta kivitele minden esetben korlátozott. A hivatalos váltóhelyek és számlakezelő pénzintézetek kiviteli engedélyt is adnak, ezen esetekre semmilyen kiviteli korlátozás nem vonatkozik. Többnyire a dombornyomású hitelkártyákat a világ bármely pontján éttermekben, bevásárló központokban elfogadják.

Útlemondási biztosítás

Valamennyi utasunkra nézve kötelező, díját felárként számítjuk fel. Hatálya nem terjed ki az olyan lemondásokra ill. módosításokra, amely az utas saját érdekkörében felmerült ok miatt következett be. A biztosítási szabályzatban meghatározott esetekben a biztosító a Best Reisen igazolása alapján a felmerült útlemondási költséget 10% önrészesedés megtartása mellett visszafizeti. A biztosítás hatálya csak közvetlen családtag megbetegedésére (szülő, gyermek, házas vagy élettárs azonos lakcímmel) terjed ki. Kérjük az utazásképtelenség bekövetkezését irodánknak két napon belül jelentse be a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Baleset-, betegség- és poggyász biztosítás

A katalógus útjai nem tartalmazzák a biztosítás összegét! A biztosításról és a feltételekről érdeklődjön irodánkban illetve tekintse meg weboldalunkon: www.cartours.hu

Programok - városnézések, fakultatív programok

• Informatív (vagy panorámás) városnézés: belépők nélküli, autóbuszos körséta megállás nélkül.

• Félnapos program kb. 2-3 órás.

• Egésznapos program kb. 5-6 órás. Menetrendváltozás, helyi ünnepek esetén a programok sorrendje megváltozhat, irodánk mindent megtesz annak érdekében, hogy a módosult program a leírásban szereplő szolgáltatásokat tartalmazza.

• Belépők: a programok többsége tartalmazza, a kivételeket a program leírásakor szerepeltetjük.

• Fakultatív programok: jelentkezés az irodánkban és a helyszínen is lehetséges. A szolgáltatások teljesítéséhez és a magyar nyelvű idegenvezetéshez egy adott minimális létszám szükséges, melyet az útnál feltüntetünk. Az árak a helyszínen történő jelentkezés esetén nem feltétlenül azonosak a katalógusunkban közölttel. A helyszíni árak alakulásáért nem vállalunk felelősséget és a részvétel lehetőségét is csak előzetes jelentkezés esetén garantáljuk. A helyszínen történő jelentkezéskor idegenvezetőink csak közvetítőként járnak el, a programok lebonyolításáért és megvalósulásáért felelősséggel a helyi iroda tartozik. A legtöbb úticélnál vásárlási lehetőségekkel egészülnek ki a kirándulások, amelyek a helyi szokásoknak megfelelőek. Minimum létszám hiányában, kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb előre nem látható okok miatt a meghirdetett kirándulást nem áll módunkban elindítani. A fakultatív programokhoz a szálloda nem köteles hideg csomagot biztosítani a már befizetett, szállodában fogyasztható étkezés helyett.

Csoportos utak minimum létszáma

Minden csoportos utazáshoz a programnál feltüntetett minimális jelentkezői szám szükséges. Ennek hiányában irodánk az indulást megelőző 15-ik napig a program indításától elállhat.

Reklamáció

Kérjük, hogy a helyszínen azonnal jelezze képviselőinknek a problémáikat, akik mindent megtesznek utasaink érdekében. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy reklamációt csak hivatalos jegyzőkönyv ellenében fogadunk el, melyet a helyi szolgáltatóval, vagy annak képviselőjével alá kell íratni (olvasható aláírás, esetleg bélyegző, hibás teljesítés elismerése). Utólagos, a helyszínen nem rögzített panaszaikat - mivel a helyszíni segítség így meghiúsul - nem tudjuk elfogadni. A késedelmes bejelentésből adódó károk valamint szavatossági igények érvényesítésekor a bizonyítás az utast terheli, amennyiben a fenti jogcselekmények nem valósulnak meg. A repülőút alatt bekövetkezett csomagkárért vagy pogygyászért, mely nem érkezett meg, felelősséget nem tudunk vállalni. Minden esetben az adott légitársaság képviseletéhez forduljon, ahol jegyzőkönyvet kell felvetetni. A helyszínen befizetett programokkal kapcsolatos kifogásokat csak az adott helyi irodánál érvényesítheti, felelősségünk erre nem terjed ki.

Éjszakai nyugalom, építkezések üdülőhelyeken

A szálláshelyek környékén üzemelő bárok, szórakozóhelyek, hangerő korlátozása nem minden esetben lép életbe 22 óra után, így ezekkel szemben irodánk, helyi képviseletünk és idegenvezetőink sem tudnak érdemben eljárni. Egyes szálláshelyeken előfordulhatnak előre be nem kalkulált felújítási munkálatok, amelyekért szíves megértésüket kérjük! Az üdülőhelyeken történő építkezések nem képezik az utazásszervező cég felelősségét. Az építkezések a zajokon kívül víz- és áramkimaradásokkal járhatnak együtt.

Légkondicionálás, meleg víz szolgáltatás

A központi légkondicionálás működtetését a szálloda szabályozza, általában időszakosan üzemel. A légkondicionálás időszakos üzemelése jelenthet szezonális és napközbeni, meghatározott idejű üzemelést is. A mediterrán térségekben melegvíz-hiány előfordulhat.

Értékmegőrzés

Az utazás alatt illetve a szállodákban hagyott értékekért irodánk és a szolgáltató felelősséget nem vállal. Javasoljuk a minden szállodában meglévő széf bérlési lehetőséget.

Szokások, viselkedések

A helyi szokások, az illendő viselkedés elfogadott normái igen eltérőek, kérjük, fogadják meg erre vonatkozó tájékoztatásainkat. Bizonyos országok műemlékeinél és a jelzett helyeken tilos a fotózás. A barátságos, türelmes turista minden országban kellemes fogadtatásra és maximális segítőkészségre számíthat.

Öltözködés

A körutazásokhoz, kirándulásokhoz kényelmes ruházat és lábbeli javasolt. Fejfedő, fürdőruha, napszemüveg, napozókrém a kötelező felszerelések közé tartozik. A mecsetekben, templomokban a szolid ruházat kötelező (vállat és térdet fedő öltözet). Ajánlatos egy-két melegebb ruhadarab a hűvösebb estékre. A ruhatár összeállításánál vegyék figyelembe a légitársaságok súlykorlátozását (20 kg/fő) valamint a kézipoggyászokra vonatkozó szigorú biztonsági előírásokat. A kézipogygyászba váltás ruhát ajánlatos csomagolni, hogy legyen az érkezést követően olyan ruhadarab kéznél, ami a helyi időjárásnak megfelel. A strandra papucsot, gyermekeknek gumi vagy műanyag lábbelit javasolunk, a kövek, kagylók, korallok okozta sérülések megelőzése érdekében.

Borravaló

Általában mindenhol elvárják a kb. 5-10%-os borravalót.

Háziállat

Kérjük időben érdeklődjön mielőtt kedvencét is magával hozná, nem minden szálloda és légitársaság engedélyezi házi állatok elhelyezését, szállítását.

Ügyeleti elérhetőség

Utasaink külföldi tartózkodásának idejére irodánk telepített idegenvezetőkkel, ill. helyi asszisztenciával és mindemellett 24 órás mobiltelefon elérhetőséggel áll rendelkezésére. Telefon: 06 20 468 9325.

Foglalási díj

Az elektronikus helyfoglalási rendszerek adminisztrációs díja.

Szerviz díj

Helyszíni szolgáltatások járulékos költsége, kötelezően fizetendő.

Árlista

A katalógus részét képző, külön kiadványban megjelentetett árlista feltételei és információi ezen katalógus utazásainak elengedhetetlen feltételeit képezi.