Törökország - Érdekességek

Alanya, a népszerű üdülőváros

Alanya, a népszerű üdülőváros
Alanya városa a török riviérán található, Antalya tartományhoz tartozik közigazgatásilag.
Alanya a Földközi-tenger partján fekszik, ezért fontos kikötőváros szerepét töltötte be, még a római és bizánci birodalmak idején. A mediterrán éghajlat, a természeti kincsek és történelmi emlékek révén Alanya kedvelt turisztikai célpont, a Törökországba érkező turisták 9%-a látogat el ide, és a külföldiek által vásárolt ingatlanok 30%-a is Alanyában található. A városban rendszeresen szerveznek sportversenyeket és fesztiválokat.


Alanya városa, Törökország

Iratkozzonfel hírlevelünkre!

Az első modern motelt 1958-ban építették a városban, egyúttal ezt az évet tartják az alanyai turizmus kezdetének is. Innentől kezdve a város turisztikai szempontból jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen 2007-ben már 157 000 ágy állt a turisták rendelkezésére. A látogatók nagy részét a városba főleg a jó időjárás, a homokos tengerpart, a konyhaművészet, és a látnivalók közelsége vonzza.

mukarnas

Természetesen Alanya is bővelkedik szebbnél szebb szállodákban


A népszerűség ellenére a városba érkezők száma nagyjából 30 százalékot esett vissza 2005 óta, a különböző szerencsétleny eseményeknek köszönhetően. A helyi önkormányzat sokmindent bevetett, hogy javítson a helyzeten, pélául 2006-ban Alanyában készület el a világ leghoszabb tortája, amely a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A különböző kezdeményezések sikeresnek bizonyultak, a város kezdi visszanyerni régi népszerűségét.


Törökországonline foglalás


-TKL-