Törökország - Érdekességek

Amit mindenképp tudni illik Törökországról

Amit mindenképp tudni illik Törökországról

Ez az ország a világon a hatodik leglátogatottabb hely - évente közel 40 millió turista keresi fel. Melyek a legfontosabb információk Törökországról, amelyekkel nem árt tisztában lenni?

Jártunk már Törökországban? Ha még nem, ideje feltérképeznünk. Mielőtt útnak indulunk, érdemes néhány alapvető információt begyűjtenünk erről az igen méretes és igen sokszínű területről.

Törökország tekintélyes, 783 562 négyzetkilométeren fekszik, a világ 37. legnagyobb országának számít.
 
Rengeteg gyönyörű látnivaló van Törökországban
Rengeteg gyönyörű látnivaló van Törökországban

Nem csoda tehát, ha nagysága miatt nyolc szomszédja is van. Ezek Bulgária, Grúzia, Görögország, Örményország, Szíria, Irán és Irak.

Mivel igen kiterjedt a területe, aki a törökökhöz utazik, figyelembe kell vennie a klímát. Nem minden részén egyforma ugyanis. Északon jellemző lehet a hűvös és az eső, míg a nyugati és a déli részeken sokkal barátságosabb, napos, meleg időjárás fogadhat bennünket. Mediterrán, kontinentális és fekete-tengeri klíma egyaránt uralkodik az országban.

A tengerparti szakasz egyébként igen hosszú, 7200 kilométer.
 
Isztambul az egyik legnépszerűbb turista célpont
Isztambul az egyik legnépszerűbb turista célpont

Az országban nagyon szép és kellemes strandok vannak, nem véletlenül népszerű nyaralóhely. Több mint 440 strandja kapta meg a kék zászló minősítést, mely azt jelzi, hogy a víz vagy a kikötő megfelelő tisztaságú.

Törökországot évente közel 40 millió turista keresi fel – így hát nem csoda, hogy a világ 6. leginkább látogatott országának számít. Isztambul a legnépszerűbb, utána Antalya, Kusadasi és Kappadokia következik.

Fotó: www.instagram.com/turkey_home/

B.A.