Törökország - Érdekességek

Delfinshow és delfinterápia a sokszínű Törökországban

Delfinshow és delfinterápia a sokszínű Törökországban

Törökországban több helyen, a Török Riviéra aquaparkjaiban és delfináriumaiban, valamint specifikusan az Égei-tenger partvidékén fekvő Marmarisban található delfinterápiás központban saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a delfinek különleges képességeit...

A delfinekről sok mindent hallottunk már, a tudomány folyamatosan tanulmányozza viselkedésüket, a többi állattól sokkal intelligensebbnek, sőt némely feltevések még az embernél is fejlettebbnek tartják őket. Kedvességükkel, mosolygós arcukkal nincs olyan ember, akit ne varázsolnának el. Gyermekek és felnőttek egyaránt csodálattal nézik a delfinek életével kapcsolatos dokumentumfilmeket.

 

Intelligens állatok - delfin Törökországban isIntelligens állatok - delfin Törökországban is 2.

A sokszínű Törökországban ezt a szempárt is megismerheti

Több turisztikai úti célon látványos állat-showműsorokkal várják a turistákat, ahol idomított delfinek is „dolgoznak". Nagyon sok mindenre meg lehet őket tanítani, az eszközhasználattól kezdve egészen az emberrel való idomított beszélgetésre. De legyünk személyesen is tanúi ezeknek a csodáknak.

 

Troy Aquapark - Török Riviéra, BelekTroy Aquapark - Török Riviéra, Belek

Intelligensek és idomíthatók - Troy Aquapark

Érdekességek: 1. A delfinek hangjait két típusba szokás osztani: kattogások és füttyök. A kattogások inkább navigációs célt szolgálnak, a tárgyakról, élőlényekről visszaverődő hangok segítségével a delfinek képet alkothatnak környezetükről. A füttyök ezzel szemben a fajon belüli, intraspecifikus kommunikáció fontos eszközei. A tudósok azt vették észre, hogy fejlett tájékozódási képességükön túl a delfinek felismerik saját magukat a tükörben. 2. Ausztrália partjainál figyelték meg, amint a delfinek tengeri szivacsokat viselnek az orrukon, és így kutatják át az aljzatot, a szivacsokat mintegy kesztyűként használva, védve orrukat a sérüléstől. Hozzá kell tenni, hogy nem minden faj alkalmazta ezt a különleges védekezési módot.

Törökországban több helyen, aquaparkokban és delfináriumokban, valamint specifikusan az Égei-tenger partvidékén fekvő Marmarisban található delfinterápiás központban saját magunk is megtapasztalhatjuk a delfinek különleges képességeit, azt a rendkívüli érzést, amikor egy medencében tartózkodhatunk ezzel a magas intelligenciájú állattal, amikor érezhetjük bőrének érdekesen finom tapintását, és ahogyan ők átérzik érzéseinket.

 

Összhangban a delfinekkel - Törökország

Összhangban a delfinekkel - Törökországban

A delfinek felismerik a szokatlant, ha mély érdeklődéssel, kedvességgel fordulunk feléjük. A delfinek társasága elrepít minket egy, a realitástól távoli világba, ahol más a közeg, más a tér, újak a hangok és újak az érzések. Magával ragadó az életkedvük. Izgalom és boldogság tölti el az embert, amint mellé úsznak, hiszen csak ahhoz mennek közel, akire kíváncsiak. Kivételezettnek érezheti magát mindenki, ha ezt vele megteszik a delfinek.

Delfinterápia Törökországban - lelki felfrissülés

Az együttúszás felszínre hozza szunnyadó gyermeki énünket, kreativitásunkat, de mindenekelőtt örömet és vidámságot ad nekünk. A marmarisi delfinterápiás központban felnőttek és gyermekek is részt vehetnek a delfinekkel szervezett, különböző programokon (delfinfotózás, simogatás, együttúszás vagy egész napos delfintréner program). A gyermekek kortól függően vízi és szárazföldi, játékos programokon vehetnek részt.

 

Delfinek Ölüdeniznél

A delfinterápia lényege, mint az élet lényege; boldogságot, odafigyelést adni és kapni és kicserélve, élményekben gazdagon hazatérni. Ön is erre vágyik? És ami még fontos, hogy Törökországban a természetben, egy-egy hajókirándulás során is találkozhatunk delfinekkel. Ez az igazi delfinterápia!

 

Török Riviéra - élő delfinshow a tengerben