Törökország - Érdekességek

Történelmi korú stadion került a felszínre Törökországban

Történelmi korú stadion került a felszínre Törökországban
A törökországi Anatólia régiójának legjobb állapotban fennmaradt stadionját tárta fel a közelmúltban egy régészeti csoport Magnesia városánál.
A Magnesia ősi városánál folyó ásatások alkalmával bukkantak a régészek arra a stadionra, mely a szakemberek szerint Anatólia régiójának legjobb állapotban fennmaradt ilyen jellegű létesítménye. A munkálatok 28 évvel ezelőtt kezdődtek a környéken, melynek vezetője az Ankarai Egyetem Régészeti Tanszékének professzora, Orhan Bingöl. A stadion egyik félkör alakú részének megtisztítása 35 napot vett igénybe, és 70 méterrel a föld felszíne alól került elő.

Ókori stadiont tártak fel Törökországban.

Különösen jó állapotban lévő stadionra bukkantak a régészek Törökországban

A 40 ezer fő befogadására alkalmas, márványból készült stadion feltárásában egy 20 fős, török egyetemek szakembereiből álló csapat vett részt, kiegészülve a németországi Nurnberg-Erlangen Egyetem 7 fős csapatával. A következő három hónapban Magnesia ősi városának határánál lévő Tekinköy faluban folytatódnak az ásatások, köszönhetően a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium megnövekedett támogatásának.

Fotók: www.hurriyetdailynews.com

-W-