Törökország hírek

25 milliárd dollárt hozott Törökországnak 2011 turizmusa

25 milliárd dollárt hozott Törökországnak 2011 turizmusa
30 millió turista fordult meg az elmúlt évben Törökországban, ez pedig 25 milliárd dolláros hasznot hozott az országnak - számolt be Ertugrul Gunay, a Török Kulturális és Turisztikai Miniszter.
25 milliárd dolláros hasznot hozott az idegenforgalom 2011-ben Törökországnak. Ertugrul Gunay, a Török Kulturális és Turisztikai Miniszter elmondta: a múlt évben 30 millió turista választotta úticéljául az országot, közülük pedig 10 millióan a dél-antalyiai tartományban töltötték nyaralásukat. Gunay szerint ez azzal magyarázható, hogy Antalyában a tenger, a homok és a sok napsütés nagyon vonzónak számít a látogatók körében. A miniszter úgy véli, hogy ez nem rossz dolog, de a turizmus skáláját bővíteni kell annak érdekében, hogy az fenntartható legyen. Hozzátette: Törökország több, mint egy tengerparti ország, hiszen számos történelmi és régészeti kincsekkel rendelkezik, emellett pedig jók az adottságai a természeti erőforrások és építészeti lehetőségek terén is. Jó példa erre, hogy 2011-ben 256 millió török lírát hagytak a látogatók a múzeumok pénztáraiban.

30 millió turista fordult meg tavaly Törökországban

Törökország tavaly a világranglista hatodik helyét foglalta el a turisták népszerűséget tekintve - mondta Ertugrul Gunay, aki szerint a cél, hogy idén a legjobb öt közé kerüljön az ország. A hosszútávú tervek között Gunay megemlítette, hogy szeretnék, ha tíz éven belül 50 millió turista látogatna el egy év alatt Törökországba, mely ha sikerülne, 50 milliárd dolláros bevételt jelentene.

Ertugrul Gunay, Törökország Kulturális és Turisztikai Minisztere

Ertugrul Gunay: a turisták körében Antalya a legnépszerűbb célpont

-W-