Törökország hírek

275 millió euróból létesül síparadicsom Törökországban

275 millió euróból létesül síparadicsom Törökországban
Az Alpok hegységben lévő síparadicsomok legnagyobb riválisává válhat a törökországi Erciyes hegység, miután megvalósul egy 275 millió eurós beruházás.
275 millió euróból létesül síparadicsom TörökországbanA téli sportok területén valósít meg komoly fejlesztéseket Törökország. A közép-anatóliai Kayseri tartomány területén fekvő Erciyes hegység a síelők számára már igen népszerű helyszínnek számít 2005 óta, most viszont egy sor új beruházás vette kezdetét. A 3916 méteres hegyen megvalósítandó projektek fele már befejeződött, 2015-re pedig a másik felével végeznek majd a tervek szerint. A 275 millió eurós költséggel rendelkező fejlesztés több új pályát, mechanikai berendezéseket, és húsznál is több új hotelt foglal magába, a projekt végén pedig 200 kilométernyi összhosszúságú pályarendszer majd a téli sportok szerelmeseinek rendelkezésére.


A beruházások nem titkolt célja az, hogy az Erciyes hegység méltó vetélytársa legyen az Alpok síparadicsomainak, és hogy a turisták ne csak a nyári, tengerparti kikapcsolódások helyszínéül válasszák Törökországot, hanem a havas sportok űzésének magas szintű lehetőségei miatt is.

Képek forrása: YouTube (közzétette: ozkurt2012, tjbh1313)

-W-