Törökország hírek

A második legkedveltebb úti cél Törökország

A második legkedveltebb úti cél Törökország
Nem kedvetlenítették el a turistákat a Törökországban folyó belpolitikai események, így az ország még mindig előkelő helyet foglal el a legkedveltebb úti célok között.
Egy felmérés szerint a magyar turisták szeretik akár hónapokra előre lefoglalni a nyaralásukat, hogy biztosítva legyen számukra a megfelelő kikapcsolódás. Az előre foglalt nyaralásokról készült statisztikából kiderül, hogy a legkedveltebb úti cél Görögország, a dobogó második fokán pedig Törökország kapott helyet.

 Isztambul közkedvelt Török látványosság
Törökországban mindenképpen érdemes ellátogatni Isztambulba

Törökország legkedveltebb turista paradicsoma a török Riviéra. A táj gyönyörű a tenger hőmérséklete pedig egész nyáron kellemes. Az aktívabb kikapcsolódásra vágyók nagy része Isztambul városát választja, hiszen barangolásra és vásárlásra kitűnően alkalmas ez a gyönyörű város. A napfény szerelmeseinek Antalyát ajánlják az utazásszervezők. Ez a gyönyörű ország egész évben kellemes kikapcsolódást nyújt a turisták számára. A tenger melletti pihenésre az időjárás májustól egészen novemberig alkalmas, míg azok számára akik a napfényt és a forróságot kedvelik a július és augusztus hónapokat ajánlják a szakemberek.
 
Törökország - Antalya
Antalya a tenger és a napfény szerelmeseinek paradicsoma

Antalya és környékén a tengerpart finom-homokos és vakítóan világos. A szállodák többségének saját tengerpartja van, ahol a vendégek számára a napágyak és napernyők használata is biztosítva van. Vannak úgynevezett közösségi strandok is, hová szintén érdemes ellátogatni. A strandokon és a tengerparton nagy tisztaság uralkodik, a törökök ugyanis ilyen szempontból nagyon igényesek.


-BT-