Törökország hírek

Akyaka, a lassú város - a nyugodt és pihentető nyaralások ideális helyszíne

Akyaka, a lassú város - a nyugodt és pihentető nyaralások ideális helyszíne
Az Égei-tenger partján, a Gökovai-öbölben fekszik a nyugalomra és csendre vágyó turisták egyik kedvelt törökországi helyszíne, Akyaka városa.
Az érintetlen természet élményét, valamint a háborítatlan csendet és nyugalmat kínálja látogatóinak a Gökovai-öböl partján fekvő Akyaka. A város 2010-től a "lassú város" jelzőt viseli, a turizmus pedig szintén ettől az évtől kezdőden lendült fel. A hely mindenki számára ideális lehet, akik a pihentető, nyugodt nyaralás iránt érdeklődnek.

Akyaka, a "lassú város" - a nyugodt nyaralásra vágyók Mekkája

A várost fenyőfák veszik körül, földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően pedig a környéken számos sportolási lehetőséget kínál. Ilyen például a szörfözés, a tengeri kajakozás, a kerékpározás, a sziklamászás, a siklóernyőzés, a vitorlázás, a gyalogos túra, a rafting vagy a lovaglás. A gyönyörű, tiszta, kék színű tenger a fürdés mellett csónakázásra is invitál, ahol különleges trópusi növényekkel és állatokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Akyaka a Gökovai-öböl partján helyezkedik el

Akyaka turisztikai létesítményei közé összesen 2.200 ággyal rendelkező szállodák tartoznak, emellett pedig egy 400 fős kemping is várja a sátorozni vágyókat. A város igyekszik megőrizni a természeti környezet jelenlegi állapotát, ezért még a piknikező látogatókat is óvatosságra és figyelmességre intik.

-W-