Törökország hírek

Antalya hamarosan Európa egyik legnagyobb akváriumának ad otthont

Antalya hamarosan Európa egyik legnagyobb akváriumának ad otthont
Elkészülése után Európa egyik legnagyobbja lesz a törökországi Antalya városában épülő akvárium. A város vezetője szerint a munkák 90 százaléka már elkészült, így hamarosan megnyithat a turistacsalogató látványosság.
A kilencven százaléka készült el eddig az Antalya Aquarium nevű létesítménynek - közölte a város polgármestere, Mustafa Akaydin. Az új attrakció az Arapsuyu Olbia Canyonban kapott helyet, mely felépülése után a város legfontosabb látványosságává fog válni, mely a turizmus fejlődéséhez is nagy mértékben hozzájárul. A polgármester hozzátette, hogy az akvárium tartálya és Európa leghosszabb akvárium alagútja már elkészült. A tengeri lényeket és halakat Szingapúrból hozzák Törökországba, és várhatóan még ebben a hónapban új lakhelyükre fognak kerülni.

Antalya Aquarium - már majdnem elkészült

Mustafa Akaydin nyilatkozatában elmondta, hogy az akvárium víz alatti díszítését a világhírű olasz szobrász, Benedetti tervezte. A dekorációt Dél-Afrikában készítette el, onnan szállították aztán az országba. Akaydin a sok látnivaló közül egy valós méretű propelleres repülőgép modelljét emelte ki, mely szerinte minden vendégnek felkelti majd a figyelmét.

Az Antalya Aquarium egy 12 ezer négyzetméteres zárt területen terül el, az építés költségei pedig elérik a 85 millió török lírát, mely átszámítva közel 11 milliárd forintot jelent.

-W-