Törökország hírek

Egyre több törökországi strand kapja meg a kék zászlót

Egyre több törökországi strand kapja meg a kék zászlót
Tíz év alatt több mint két és félszeresére nőtt a kék zászlós bizonyítvánnyal rendelkező strandok száma Törökországban. Ez azt jelenti, hogy egyre több a minőségi és a szigorú előírásoknak megfelelő fürdőhely az országban.
Törökország 2002-ben összesen 127 kék zászlós stranddal rendelkezett, 2011-re viszont ez a szám több mint két és félszeresére, 324-re nőtt. Az ország ezzel a világranglista negyedik helyére jött fel Spanyolország, Görögország és Franciaország mögé. A kék zászló egy olyan tanúsítvány, melyet azok a strandok és kikötők kaphatnak meg, melyek megfelelnek az Alapítvány a Környezetvédelmi Oktatásért (Foundation for Environmental Education) előírásainak. Törökországban a legtöbb kék zászlós strand, szám szerint 174 Antalya városában található, míg Muglában 73, Izmirben 28, Aydinben 20, Balikesirben 17, Mersinben és Canakkalében 5, Tekirdagban és Düzcében pedig egy-egy fürdőhely érdemelte ki a bizonyítványt.

A legtöbb kék zászló strand Antalyában található

Ahhoz, hogy egy strand megkapja a kék zászlós tanúsítványt, összesen 32 normának kell megfelelnie. Ezek közé tartozik a tengervíz minősége, a környezeti nevelés és menedzsment, a biztonság, valamint a kiegészítő szolgáltatások színvonala. Az előírásoknak megfelelő helyeken egész szezonban loboghat a kék zászló, mely már messziről jelzi a látogatóknak, hogy minőségi, megbízható fürdőhelyre érkeztek.

Egyre növekszik Törökországban a kék zászlós tanúsítványt kiérdemlő strandok száma.

A strandon lobogó kék zászló a minőségi szolgáltatásokat jelenti

-W-