Törökország hírek

Különleges fesztiválnak adott otthont Alacati városa

Különleges fesztiválnak adott otthont Alacati városa
Immáron harmadik alkalommal adott otthont a Gyógynövény Fesztiválnak Alacati, egy kis város az Égei-tenger partján. A rendezvény célja, hogy bemutassák, mi az eredménye annak, amikor Törökország gazdag kultúrája a természettel találkozik.
Április elején turisták leptek el egy, az Égei-tenger partján elterülő kisvárost, Alacati-t. Ekkor rendezték meg ugyanis a Gyógynövény Fesztivált, melyre már harmadik alkalommal került sor. A két napon át tartó, egyedülálló program legfőbb célja, hogy a látogatókat bevezessék a térség és Törökország gazdag kultúrájának, valamint a város természeti kincseinek varázslatos világába. A rendezvény első napján a muskátlikkal szegélyezett utcákon vonultak fel a fesztivál résztvevői, a látogatók továbbá ingyenes koncerteken vehettek részt. A második napon olyan ötletes és szórakoztató versenyeken kellett helyt állniuk a résztvevőknek, mint például hogy ki tudja a legfinomabb ételt készíteni gyógynövényekből. A versenyszámok győzteseit értékes díjakkal jutalmazták a szervezők.

Gyógynövény Fesztivált tartottak a törökországi Alacati városában április elején.

Ételkülönlegességek számtalanjai várták a vendégeket a Gyógynövény Fesztiválon

A Gyógynövény Fesztivál látogatóit a programok mellett standok tucatjai várták, ahol jó minőségű, viszont alacsony árú ételspecialitások közül válogathattak. A helyi termelők élelmiszereket, italokat, válogatott gyógynövényeket és más növényi eredetű terméket kínáltak a vendégeknek. A nagy sikerű fesztivált minden bizonnyal 2013-ban újra megrendezik.

Alacati az Égei-tenger partján helyezkedik el

-W-