Törökország hírek

Különleges Mars-élménnyel várja látogatóit a Salda-tó Törökországban

Különleges Mars-élménnyel várja látogatóit a Salda-tó Törökországban
A világon csupán egy olyan hely van a törökországi Salda-tavon kívül, mely ugyanazzal a kőzetszerkezettel rendelkezik, mint amilyen a Mars bolygón található. A turizmus éppen ezért, valamint a tó gyönyörű fehér homokja miatt virágzik itt, rengetegen keresik fel a környéket.
Yesilova városában, a Földközi-tenger Burder tartományában fekszik a Salda-tó, melynek különlegessége, hogy a Mars felszínéhez hasonló kőzetszerkezet található. A kristálytiszta tó legmélyebb pontja 184 méter, magas magnéziumtartalma miatt pedig gyönyörű, fehér homok csábítja a turistákat a világ minden országából.

Ismerje meg a Salda-tó varázslatos világát!

A marsival azonos kőzetszerkezet meglétét egy 1996-ban kezdődött tudományos kutatás mutatta ki, melyet a skóciai Glasgow Egyetem csapata végzett el. A felfedezéssel így kettőre nőtt a Mars felszínéhez hasonló kőzetekkel rendelkező helyek száma a Földön, Törökországon kívül még Kanada északi részén találtak ilyen területet. A Salda-tó ezen különleges tulajdonságának bemutatására dokumentumfilmet is forgatott a BBC.

A Salda-tó elhelyezkedése Törökországban

Az évek során végzett vizsgálatok rámutattak arra, hogy a Salda-tó magas magnéziumtartalma számos bőrgyógyászati betegség, például pattanások és gombák kezelésére is alkalmas. A látogatók így összeköthetik a kellemest a hasznossal, hiszen egyszerre élvezhetik a nyaralásukat és a tó gyógyító hatását.

-W-