Törökország hírek

Különlegesség az Ararát hegy lábánál

Különlegesség az Ararát hegy lábánál
Törökországban rengeteg gyönyörű és különleges hely található, ahová egy nyaralás alkalmával mindenképpen érdemes ellátogatni.
Ha Isztambul szépsége magával ragadta, mindenképpen látogasson el a Törökország keleti végében található Van-tóhoz. Az Ararát hegy lábánál fekvő tó különlegessége, hogy sós vizű, ám mégis édesvizű patakok táplálják. A vulkanikus eredetű tó gyönyörű kék vizét a vulkánok havas csúcsai és a csodálatok zöld növényzet teszi még különlegesebbé. A tó egyedi vizét csupán egyetlen halfaj a darekh tudja elviselni, így a gyönyörű kék vízben nem kell nagy „haltámadásra” számítani.

Török Van macska
A török Van macska egy igen különleges, drága fajta
 
A Van-tó környéke sokszor utaznak a macska imádók is, hiszen a világon egyedülálló módon itt tenyésztették ki a Van macskát. Ez a cicus, a többi macskafélével ellentétben imádja a vizet, a környéken lakók és akár a turisták is láthatnak tóban úszkáló macskákat. Az a macskafaj nemzeti kincs, ezért nagyon drágák és nagyon nehezen lehet hozzájuk jutni. Aki azonban a Van tóhoz látogat biztos lehet benne, hogy lát egy-egy példányt ebből a különleges macskából, hiszen a környék szinte minden hotelében tartanak egy-egy ilyen cicust.

-BT-