Törökország hírek

Látogatórekord született Isztambulban szeptemberben

Látogatórekord született Isztambulban szeptemberben
Soha annyian nem látogattak még egy hónap alatt Isztambulba, mint amennyien idén szeptemberben tették ezt - áll a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium Isztambuli Igazgatóságának jelentésében.
2012 szeptemberében 940.156 külföldi turista látogatott Törökország fővárosába, Isztambulba, ezzel pedig látogatórekord született. Az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva ez 9 százalékos növekedést jelent. 2012 első 9 hónapját tekintve összesen 7.087.974-en látogattak el Isztambulba, mely 16,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az idegenforgalom szempontjából Isztambul jelenti Törökország egyik legfőbb célpontját, ahol a vendégek olyan látványosságokkal találkozhatnak, mint például a Kék Mecset, a Hagia Sophia, a Dolmabahce-palota, a Galata-torony, a Ciszterna bazilika és a Topkapi szeráj.

Több mint 940 ezren látogattak el Isztambulba szeptemberben

A török fővárosba utazók legnagyobb részét a német turisták tették ki szeptemberben, szám szerint 11,5 százalékot. Németországot Oroszország követi 5,6 százalékkal, majd az Egyesült Államok következik 5,3 százalékkal, de sokan érkeznek Franciaországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Iránból, Japánból, Hollandiából és Spanyolországból is.

Cikk forrása: www.ftnnews.com
Képek és videó forrása: YouTube (közzétette: Worldtravel66)

-W-