Törökország hírek

Látványosságok amiket nem szabad kihagyni Törökországban

Törökországban rengetek a látnivaló, ezért aki aktív pihenésre vágyik és szeretné megismerni az ország jellegzetességeit, az nem fog unatkozni.
Törökországot imádják a turisták, hiszen annyi a látnivaló, hogy érdemes évről évre visszajárni és mindent megcsodálni. Isztambul dómokkal és minaratekkel tarkított látványossága és Antalya strandjai mellet van még jó néhány olyan hely, amit semmiképpen nem szabad kihagyni.

Törökország - Isztambul
Isztambul bámulatos szépségéért rajonganak a turisták
 
Érdekes látnivaló a Pamukkale, amely egy különleges mészkő képződmény. Törökország nyugati részén fekvő fehér teraszairól vált híressé. A mészkő teraszokat forróvizű források táplálják, ahol még fürdőzésre is van lehetőség.
 
Törökország - Pamukkale
Érdemes ellátogatni a Pamukale szépséges teraszaira
 
Érdemes ellátogatni Törökország dél-keleti részére, Adiyaman város közelébe, ahol a 2134 méter magas Nemrut-hegy fekszik. A Nemrut-hegy csúcsáról csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és gyönyörű onnan a naplemente. A hely különlegességei az óriási fej nélküli szobrok, amelyek fejei a homokban hevernek és amelyek a lemenő nap fényében különlegesen misztikus hangulatot varázsolnak a helynek.
 
Törökország - Nemrut
A Nemrut-hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik Törökországra


-BT-