Törökország hírek

Minden második Törökországba látogató Isztambult is útba ejti

Minden második Törökországba látogató Isztambult is útba ejti
A Törökországba látogató turisták közül minden második Isztambult is felkeresi. A statisztikák szerint a fővárosba több mint 17 százalékkal többen érkeztek az év első három hónapjában, mint az elmúlt év azonos időszakában.
Az Isztambuli Kulturális és Idegenforgalmi Igazgatóság adatai szerint egyre növekszik Törökország turizmusa. Januárban 981 ezer 611, februárban pedig 997 ezer 571-en választották úticéljuknak az országot. Közülük az év első hónapjában 451 ezer 662-en, februárban pedig 494 ezer 124-en utaztak el Isztambulba. Ez azt jelenti, hogy minden második Törökországba érkező turista megfordult a városban. 2012 első negyedévében összesen 1 millió 605 ezer 612-en látogattak el a török fővárosba, ami 17,5 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.

Egyre nő a Törökországba, ezzel együtt pedig az Isztambulba látogatók száma

Az utazók közül 1 millió 593 ezer 292-en légiközlekedéssel érkeztek az országba, 12 ezer 320-an pedig hajóval. Az év első három hónapját figyelembe véve megállapítható, hogy a repülőt 18 százalékkal, hajót pedig 13 százalékkal többen választották utazásra, mint tavaly. A turisták közül legtöbben Németországból látogattak el Isztambulba, majd sorrendben Oroszország, Irán, az Egyesült Királyság, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország következik.

-W-