Törökország hírek

Reptéri parkolás törökországi vakáció idejére

Reptéri parkolás kapcsán gyakran felmerülő igény, hogy hosszú időn keresztül is kedvező árak várják az utasokat. Ehhez a Budapest Airport többféle lehetőséget is kínál, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt. Ha külföldi utazásról, egy-kéthetes kint tartózkodásról van szó, akkor megvannak azok a tipikus célországok, melyek mellett az utasok évről-évre szívesen teszik le a voksot.

Törökország méltán tartozik a kedvencek közé, hiszen a maga sajátos kultúrájával egyfajta átmenetet képez az európai és a keleti világ között. Ez az egyediség társul páratlan szépségű természeti adottságokkal, történelmi nevezetességekkel, vallási emlékhelyekkel és persze remek kikapcsolódást biztosító komplexumokkal. Törökország méltán érdemli ki minden nyáron az utazni vágyók figyelmét, de a főszezon elmúltával is tartogat éppen elegendő programot. A bud.hu reptéri parkolás során azt javasolja az utasoknak, hogy takarékossági szempontokat szem előtt tartva nézzenek körül a Holiday és a Holiday Plus parkolók ajánlatai között, melyek ára kifejezetten a több hétre utazók igényei szerint lett kialakítva.
 
Kényelmes utazás, olcsó parkolás
Mindegy, hogy a fővárosban él, vagy valamelyik vidéki városból szeretne eljutni a repülőtérre, a kényelem egyaránt fontos mindenki számára. Még budapestieknek is gondot okoz sokszor a tömegközlekedés kiszámíthatatlansága, a taxi pedig nem a legolcsóbb megoldás. Vidékről különösen problémás a reptér időben történő megközelítése, ráadásul a cipekedéssel és a csatlakozások egyeztetésével is csak a gond szokott lenni. Megfontolandó tehát a saját autóval történő utazás, mely kapcsán azonnal felmerül a reptéri parkolás kérdése. A Budapest Airport többféle árkategóriás parkolókkal várja az utasokat, így a néhány órás, napos tartózkodástól kezdve az akár több héten át történő gépkocsi megőrzés is kedvező áron elérhető.
 
Ha közvetlenül a Terminál bejárata előtt szállna ki, és csak néhány perc erejéig állna meg az Önt kifuvarozó barát, akkor a Prémium Parkoló ajánlott, mely öt perces tartózkodás erejéig ingyenes. Hasonlóképp nem kell fizetni ennyi időért a Terminál Parkoló esetében sem, ahol egyébként több napra is korrekt áron hagyhatja gépjárművét. Törökország a főszezonon kívül gyakran fogad látogatókat kifejezetten egy-egy hosszú hétvége erejéig, fókuszban egy-egy város látnivalóinak megtekintésével. Ilyenkor megéri a Termináltól egyperces sétára elhelyezkedő parkolóhelyek mellett dönteni, ahol egyébként már XXL-es parkoló is megtalálható kisbuszok és egyterűek számára.
 
torokorszag-repuloteri-parkolas
Reptéri parkolás törökországi vakáció idejére
 
Holiday és Holiday Plus, az ideális megoldás hosszú távra
A törökországi úti célokat felkeresők körében reptéri parkolás kapcsán gyakran esik a választás a kifejezetten hosszú ideig tartó utak esetében javasolt parkolókra. Esetükben 6-10, illetve 3-5 perces séta szükséges a Terminál eléréséig, ami valljuk be, néha kifejezetten kellemes tud lenni egy-egy repülős út előtt, vagy utána. A napidíjakkal dolgozó reptéri parkolási lehetőségek rendkívül kedvező áron elérhetőek, így nem növelik meg jelentős összegekkel az utazásra fordított kiadásokat.
Törökország méltán nevezhető a világ egyik legváltozatosabb nevezetességekkel bíró területének.
 
A két kontinens határán fekvő, kultúráját és vallását illetően is sokszínű terület felkeresésekor mindenképpen érdemes a Kék mecset és a Hagia Sophia képe által uralt Isztambulba ellátogatni, de az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható Pamukkale fehér mészkőmedencéi sem hiányozhatnak az úti célok listájáról. Az ország számos üdülővárossal, történelmi építménnyel és kiváló gasztronómiával várja az évről-évre szép számmal érkező turistákat.