Törökország hírek

Több járat indul Budapestről Törökországba

Több járat indul Budapestről Törökországba
2015. július 3-től több lehetőség nyílik azok számára, akik Budapestről repülőgéppel szeretnének eljutni a török fővárosba.
A tapasztalatok szerint a keleti nyitás politikája igen kedvezően hat a turizmusra is. A kimutatások szerint ugyanis, rohamosan nő a Törökország és Magyarország között légi közlekedésben résztvevő utasok száma. A megnövekedett igény miatt döntött úgy a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy bővíteni kell a Törökország-Magyarország közötti légi járatokat.

Turkish Airlines
Gyakrabban utazhatunk 2015. július 3-tól Törökországba
 
A Budapest és Isztambul-Atatürk között közlekedő Turkish Airlines járatok számát 2015. július 3-tól napi négy re bővítik, ezzel nagyobb lehetőséget biztosítva az utazni vágyók számára. A negyedik járatot egyenlőre csak a nyári időszakban azaz júliustól októberig vehetik igénybe az utazók. Az utolsó járat Isztambulból 16 órakor, Budapestről pedig 18 órakor indul. 2014-ben a Turkish Airlines több, mint 200 ezer utast szállított Magyarországra, míg Törökországot közel 100 ezer magyar kereste fel. Az új járat bevezetésétől a szakemberek azt várják, hogy 2015-ben a Magyarországba érkező török utasok száma csaknem eléri a 300 ezret, míg az Isztambulba repülő magyarok száma megduplázódik.

-BT-