Törökország hírek

Törökország feljebb lépett a világ turisztikai ranglétráján

Törökország feljebb lépett a világ turisztikai ranglétráján
Törökország egy helyet javított 2010-es pozícióján, s 2011-ben már a hatodik helyet foglalta el az ENSZ idegenforgalmi ranglistáján. Az országba a tavalyi év során több mint 29 millió turista látogatott el.
Az ENSZ Turisztikai Világszervezete a felelős, fenntartható és mindenki számára hozzáférhető turizmus előmozdításán dolgozik. A szervezet minden évben közzéteszi az úgynevezett "Tourism Highlight Edition" kiadványt, melyben a világ országainak turisztikai szempontú rangsora található. A 2012-es kiadás szerint Törökország volt az egyetlen, amely a legjobb tíz között javított pozícióján a tavalyi év végére: a hetedik helyről a hatodikra lépett előre. Az országba az elmúlt évben 29,3 millió turista látogatott el. Ertugrul Günay kulturális és idegenfogalmi miniszter szerint a jó helyezés hosszú és kitartó munka eredménye, hiszen éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a turisztikai célokat elérjék.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Törökország a turisták körében

Az ENSZ ranglistáját továbbra is Franciaország vezeti, ahová csak a tavalyi évben 79 millióan utaztak el. A második helyen az Egyesült Államok áll 62 millió látogatóval, a dobogó harmadik fokát pedig Kína foglalja el 58 millió turistával. A legjobb tíz között Mexikó foglalja el az utolsó helyet.

-W-