Törökország hírek

Turisztikai fesztivált rendeztek Alanyában május végén

Turisztikai fesztivált rendeztek Alanyában május végén
Immár 12. alkalommal adott otthont Alanya a turisztikai fesztiválnak. A rendezvényre május 26. és 29. között került sor, melyen idén Lettország volt a középpontban.
Május 26. és 29. között rendezték meg az Alanya Tourism Festival-t, vagyis az Alanya Turisztikai Fesztivált. A négy napos esemény kitüntetett vendége idén Lettország volt. A fesztivál utcai felvonulással és parádéval vette kezdetét, ahol a különböző művészcsoportok zenével, énekkel és néptánccal szórakoztatták az érdeklődőket, de a tömeg emellett a vidék hagyományos élelmiszereivel is megismerkedhetett. A rendezvény kiállításokkal és sok más egyéb, színes programokkal várta a vendégeket, kiemelve Lettországot, mint turisztikai célpontot. Szintén Lettország volt a középpontjában a kifejezetten a fesztiválra elkészített animációs show-nak is.

Idén Lettország volt az Alanya Tourism Festival díszvendége. (Fotó: DHA / hurriyetdailynews.com)

Parádéval indult az idei Alanya Turisztikai Fesztivál

A 12. Alanya Tourism Festival megnyitó ünnepségén részt vett a Kulturális és Turisztikai Minisztérium helyettes minisztere, Abrudrrahman Arici, továbbá Alanya polgármestere, Hasan Sipahioglu, valamint a Törökországi Kerékpár Szövetség elnöke, Emin Müftüoglu. A Művelődési Központban tartott eseményt azok a művészeti csoportok zenés-táncos műsorai színesítették, melyek a parádén is nagy sikert arattak.

-W-