Törökország hírek

Új terminállal gazdagodik a bodrumi repülőtér

Új terminállal gazdagodik a bodrumi repülőtér
Várhatóan még májusban megnyitja kapuit a Milas repülőtér új terminálja Bodrumban. A létesítményt három éve kezdék el építeni, elkészülése után pedig évente akár 5 millió utast is tud majd fogadni.
Az Égei-tenger partján fekvő bodrumi Milas repülőtér új termináljának építése még 2009-ben kezdődött meg egy török alvállalkozó által, 2011 februárjában viszont a kivitelezést átvette az olasz Astaldi cég. A munkák már az utolsó fázisban vannak, jelenleg még a bekötőutak és parkolóhelyek kialakítása zajlik. Az új létesítmény összterülete 95 ezer négyzetméter, és 9 beszálló kapu áll majd az utasok rendelkezésére, melyek közül az egyik óriás jumbo repülőgépek fogadására is alkalmas lesz. A terminálon 66 check-in pult, több információs LED-képernyő, poggyászkezelő rendszer és egy 750 autó befogadására alkalmas mélygarázs kap helyet. Természetesen a biztonságra is kiemelt figyelmet fordítanak majd.

A bodrumi repülőtér új termináljának összterülete 95 ezer négyzetméter.Várhatóan még májusban megnyitja kapuit a bodrumi repülőtér új terminálja


A bodrumi repülőtér új terminálján a becslések szerint évente akár 5 millió utas haladhat majd át, a gépek pedig a világ 40 pontjával lesznek kapcsolatban. A repülőtér többi terminálja a továbbiakban belföldi járatokat indítanak és fogadnak majd.

-W-