Törökország hírek

Új turisztikai látványossággal bővülhet Törökország 2014-ben

Új turisztikai látványossággal bővülhet Törökország 2014-ben
Hosszú évtizedek után 2014-ben újra megnyithatja kapuit a látogatók előtt a Mardin Castle (Mardin Kastély). A létesítmény több mint kétszáz éve először esik át felújításon, a munkák pedig várhatóan szeptemberben kezdődhetnek meg.
Mardin városának délkeleti részében található az a vár, mely utoljára még III. Szelim szultán uralkodása alatt újítottak fel 1761 és 1808 között. A Mardin Castle állapota az elmúlt évszázadok során sokat romlott, olyannyira, hogy 25 évvel ezelőtt végleg megszűnt a turisták látogatási lehetősége. A török kormány döntése értelmében viszont a vár 220 év után felújításon fog átestni, melynek eredményeként újra megnyithatja kapuit a látogatók előtt. A beruházás összköltsége elérheti a 20 millió török lírát (2,6 milliárd forintot), a munkák pedig várhatóan szeptemberben kezdődhetnek meg. A kormány a fejlesztéstől a turizmus fellendülését reméli a városban.

A Mardin Castle megnyitása a környék idegenforgalmi fellendülését eredményezheti.

Két éven belül újra látogatókat fogadhat a Mardin Castle

A Mardin Castle vár 1200 méterrel a tengerszint és 600 méterrel a felszín felett helyezkedik el, így egyben Mardin városának legmagasabb pontján. A környéken ásatások elvégzését is tervezik, így a látogatók a hely történelmével, múltjával is megismerkedhetnek majd, hiszen a vár fennállása óta számos civilizáció otthonául szolgált már.

Fotó: hurriyetdailynews.com

-W-