Belépés a foglaláshoz
A török kultúra
A török kultúra
Az ország területén rengeteg múzeumot, és egyéb kulturális intézményt találhatunk az ókori történelmének sokszínűsége miatt.
Csak Isztambulban harmincnál is több múzeumot kereshet fel aki ellátogat az országba. Ezek közül kiemelkedik a Topkapi Palota, vagyis az Isztambuli Archeológiai Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, illetve a Török és Muszlim Művészetek Múzeuma. A Topkapi Palota építésére még II. Mehmed szultán adott utasítást 1459-ben, több kisebb épületből áll, és négy udvar veszi körül.


Archeológiai Múzeum - Isztambul

Nem csak Isztambulban, de Ankarában is találunk érdekességeket, ez a város ad otthont többek között például Atatürk hatalmas emlékművének, vagy az értékes leletekkel zsúfolt Anatóliai Civilizációk Múzeumának is. További érdekesség az epheszoszi archeológiai múzeum, a Konyai Mevlana Múzeum, illetve a bodrumi Vízalatti Archeológiai Múzeum is.

belső

A Topkapi Palota belülről


Törökországszerte megalakultak még 1983-ban az úgynevezett Atatürk Kultúrális Központok, melyek államilag hoztak létre, az eszmék, és a kultúra terjesztésére. Ezek jobbára közöségi házak, ahol különböző rendezvényeket, koncerteket, és kiállításokat szerveznek. A múzeumok mellett természetesen az ország több neves könyvtárral is büszkélkedhet.


-TKL-
Törökország hotelek, repülőjegy, last minute akciós utak, online foglalás a legkedvezőbb árakon! Információk, hírek, érdekességek Törökországról. Törökország Online - a No.1 Törökország utazási portál.